ad_main_banenr

вести

Фабричко снабдување 5840 самозаклучувачки турбински црви гашапон машина за кукли машина автомат за автомати микро DC редуктор

img (1)
img (2)
img (3)
img (4)

За кран на машината за канџи се користи мотор за микро намалување. Дефиниција и принцип на работа на кран на машината за канџи.

Кран на машината за кукли се однесува на механичката компонента на раката што ја контролира машината за кукли за да ја зграби куклата. Го придвижува мотор за да го придвижи грабителот монтиран на роботската рака да се движи нагоре, надолу, лево и десно. Под кран има визуелен детектор, кој може да ја добие релативната положба на куклата и грабителот во реално време и да ја пресмета најдобрата точка на грабање врз основа на алгоритмот за да се постигне автоматска контрола. Целиот процес е координиран со контролен чип дизајниран од компанијата за одржување на машини за кукли.

img (5)

Принципот на работа на кранот на машината за грабање кукли е да го користи системот за контрола на рамнотежата и принципот на релативно движење за да ги дофати куклите. Забрзувањето на обичната машина за грабнување со канџи кога се спушта е генерално критичното забрзување, така што ќе биде многу брзо за краток момент, директно предизвикувајќи компонентата да изгуби рамнотежа и да падне. Системот за вид на грабежот за кукли може да ги почувствува координатите на грабежот за кукла во реално време без потреба од контрола на забрзувањето.

img (6)

Време на објавување: 20.08.2024